Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΑΙΣΧΟΣ - ΕΓΚΛΗΜΑ ...Αμερικάνοι Πιλότοι βομβαρδίζουν ανηλεώς Νοσοκομείο των "Γιατρών χωρίς σύνορα¨"... Και κάνουν μάθημα Ηθικής στους Ρώσους πιλότους που χτυπάνε αποθήκες πυρομαχικών στη Συρία !!!



Ο επικεφαλής των υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δυνάμεων στο Αφγανιστάν ζήτησε συγγνώμη από τον πρόεδρο της χώρας ύστερα από τον βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου το οποίο διαχειρίζονται οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».
Ο στρατηγός Τζον Κάμπελ έδωσε λεπτομέρειες στον πρόεδρο Άσραφ Γάνι και ζήτησε συγγνώμη, όπως ανέφερε ανακοίνωση από το γραφείο του Γάνι.Την οργή της παγκόσμιας κοινότητας έχει προκαλέσει το χτύπημα στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Καντούζ του Αφγανιστάν.

Στους 19 έχει ανέλθει ο αριθμός των θυμάτων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται 12 εργαζόμενοι και 7 ασθενείς – ανάμεσά τους και 3 παιδιά.

Τραυματίστηκαν επιπλέον 37 άνθρωποι, από τους οποίους 19 ανήκουν στο προσωπικό της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, ενώ οι υπόλοιποι ήταν ασθενείς και συγγενικά τους πρόσωπα. Σημειώνεται πως η κατάσταση της υγείας πέντε ατόμων κρίνεται κρίσιμη.

«Πολλοί ασθενείς και μέλη του προσωπικού εξακολουθούν να λείπουν κατά τo προσκλητήριο», σημείωσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα που δήλωσαν επίσης πως είχαν δώσει προληπτικά τις γεωγραφικές συντεταγμένες του νοσοκομείου τους σε όλα τα μέρη της σύγκρουσης που μαίνεται ανάμεσα στον αφγανικό στρατό και στους Ταλιμπάν για τον έλεγχο της Κουντούζ τις τελευταίες ημέρες.

«Η ακριβής τοποθεσία του νοσοκομείου μας στην Κουντούζ είχε ανακοινωθεί σε όλα τα μέρη με διάφορες αφορμές τους προηγούμενους μήνες, καθώς και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα», υποστήριξε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση σε μήνυμα που ανέβασε στο twitter.

Την ίδια ώρα, όπως τόνισαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου στην Κουντούζ του Αφγανιστάν συνεχίστηκε "για περισσότερο από 30 λεπτά" αφού είχαν ειδοποιήσει τον αμερικανικό και τον αφγανικό στρατό πως το νοσοκομείο είχε πληγεί από μία πρώτη αεροπορική επιδρομή στη διάρκεια της νύχτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: