Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΑΥΤΟΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟ TESLA "D" ΜΕ ΕΠΙΔΩΣΕΙΣ SUPER CAR


Μπορεί ο δεύτερος ηλεκτροκινητήρας που τοποθετήθηκε στον εμπρός άξονα του Tesla να
εκτοξεύει την ισχύ του (ηλεκτρικού) αυτοκινήτου στους 700 ίππους, να δίνει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2'' , όμως  η νέα έκδοση «D» έχει κάτι ακόμη που την κάνει ξεχωριστή.
Το Tesla «D» διαθέτει ένα  ημι-αυτόνομο σύστημα «αυτόματου πιλότου», το οποίο χρησιμοποιεί αισθητήρες και κάμερες για την ανίχνευση σημείων στάσης, φαναριών, εμποδίων, ξεχωρίζει τις λωρίδες κυκλοφορίας και τα άλλα οχήματα. Παράλληλα, το σύστημα αυτό, που λειτουργεί χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, μπορεί επίσης να αλλάξει λωρίδα και να παρκάρει το αυτοκίνητο.
Ναι, καλά καταλάβατε. Το νέο  Tesla «D» είναι ένα αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο. Ο οδηγός, από την στιγμή που θα καθίσει πίσω από το τιμόνι, δεν χρειάζεται να κάνει καμία παρέμβαση.
Το  Tesla με την ονομασία «D», είναι το πιό δυνατό αυτοκίνητο που κατασκευάσε ποτέ μέχρι τώρα, η αμερικάνικη φίρμα. Άλλωστε, αυτό φαίνεται και από τους αριθμούς, αφού η επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόλις 3,2'', χρόνος που είναι αντίστοιχος με αυτόν της McLaren F1.
Παράλληλα, η τοποθέτηση του δεύτερου ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα, μετατρέπει το αυτοκίνητο σε τετρακίνητο.
Η αυτονομία του Tesla «D» φτάνει τα 500 χλμ. ενώ η μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει είναι 250 χλμ./ώρα.
Με όλα αυτά, η μετοχή της  Tesla έχει ανέβει από 173 δολάρια πέρυσι, σε περίπου 248 δολάρια σήμερα. Όσον αφορά την παραγωγή της, φτάνει τα 35.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα τον χρόνο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: