Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Οι Ρώσοι ρίχνουν το "Συνθετικό" MC-21 στην «αερομαχία» με Boeing και Airbus


Παρουσιάστηκε στη μακρινή Σιβηρία το νέο επιβατικό αεροσκάφος μέσων αποστάσεων MC-21 της Irkut, το οποίο σύμφωνα με τους δημιουργούς του και την ρωσική αεροναυπηγική βιομηχανία υπερέχει των δυτικών αντιπάλων του.
Παρών ήταν ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που υπογράμμισε ότι η χώρα παραμένει στην πρώτη γραμμή της αεροναυπηγικής παγκοσμίως και χαρακτήρισε... cool το MC-21.

«Θέλω μόνο να πω ότι είναι απολύτως πεπεισμένος ότι το αεροσκάφος θα είναι το καμάρι της ρωσικής αεροπορίας και οι επιβάτες θα απολαύσουν τις πτήσεις με το MC-21».

Το νέο αεροσκάφος θα έχει δύο εκδοχές, το MC-21-με 160 ως 211 θέσεις και το MC-21-200 που θα έχει 130 ως 165 θέσεις. Θα καλύπτει δρομολόγια μέχρι και 6.400 χλμ. και το λειτουργικό του κόστος θα είναι ως 15% χαμηλότερο του σημερινού ανταγωνισμού, σύμφωνα με τους δημιουργούς του.

Οι παραδόσεις θα αρχίσουν το 2018 και σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ υπάρχουν ήδη συμφωνίες με αεροπορικές εταιρείες τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό.

Ο αντιπρόεδρος της Ιρκούτ τόνισε ότι δεν έχει μεταλλικά στοιχεία αλλά είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά, γεγονός που μας επέτρεψε να του δώσουμε ειδικό σχήμα. Είναι πολύ ελαφρύτερο και δυνατότερο και αποτελεί μεγάλο βήμα στην ανάπτυξη της αεροναυπηγικής βιομηχανίας της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: